Naar de Homepage
Column van de week: Goede voornemens.  ©
We zijn weer begonnen aan een nieuw jaar. Veel mensen hebben in het begin van het jaar "goede voornemens". Helaas geeft het woord "voornemen" al gelijk aan dat het een beetje te vrijblijvend is, er zit weinig kracht in. Je neemt je namelijk voor om eindelijk die cursus te gaan doen, of het werk te gaan doen dat helemaal bij je past, of meer tijd aan de kinderen te gaan besteden, of een eigen bedrijf te gaan starten, of eindelijk een huis te gaan kopen/bouwen of eindelijk de liefde van je leven te gaan ontmoeten. Met andere woorden je neemt je iets voor maar daar kan het ook zomaar bij blijven. Wat is er voor nodig om van een "goed voornemen" een werkelijke verandering in je leven te maken? In de eerste plaats moet je je doel heel helder definieren. Daarnaast moet je jezelf een ultimatum geven wanneer je begint en ook wanneer je uiterlijk je doel denkt te bereiken, je hebt een deadline. Verder maak je een duidelijke planning hoe je je doel gaat bereiken en werkt dat zover mogelijk in detail uit. Op een gegeven moment moet je gewoon een knoop doorhakken, het is nu of nooit, je doet het gewoon! Daarnaast is er heel veel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen nodig. Wat er ook gebeurt je geeft niet op. Je hebt volledig commitment met je doel. "Van uitstel komt afstel" geldt niet voor jou. Je hebt ook hele positieve associaties met het uiteindelijke resultaat. Het is een droom die uitkomt! Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Je hebt de meeste kans van slagen als je, op weg naar je doel, regelmatig visualiseert. Je beeld je helemaal in hoe je leven eruit zal zien als je je doel eenmaal bereikt hebt. Hoe beter je visualiseert hoe beter het resultaat uiteindelijk zal zijn. Je brein ziet namelijk het verschil niet tussen iets wat je al bereikt hebt en iets wat je heel nauwkeurig visualiseert maar nog niet bereikt hebt. Energetisch ben je positief bezig en zul je alles aantrekken wat in de richting van het doel ligt. Onderschat de kracht van visualisatie vooral niet, denk maar aan het effect van een visionboard! Dan zijn er nog de onbewuste processen die je eigen succes behoorlijk kunnen saboteren. Dit kunnen valse overtuigingen of onbewuste belemmeringen zijn zoals "ik moet altijd knokken in mijn leven" of "bij mij gaat nooit iets vanzelf" of "ik heb nooit geluk" of "als ik heel veel succes krijg dan heb ik geen vrije tijd meer" of "en als het nou mislukt?". Valse overtuigingen of onbewuste belemmeringen kunnen heel goed in een persoonlijke sessie worden opgespoord waardoor ze niet meer dat negatieve effect hebben. Voor het visualiseren kun je meedoen aan mijn workshop "Meditatie & Visualisatie" die ik op zaterdagochtend geef van 08:30-10:30. Als je heel helder je doelen wilt leren stellen kun je ook meedoen aan mijn workshop en "Je levensboom"
die ik op zaterdagochtend geef van 11:00-13:00. Je leert daarin heel gericht het "actiewiel" toepassen voor je levensdoelen.

Do you have intentions or are you in tension?
                                                                    (©  Ron Dokter)
                                                                           
$title
 
             Copyright ©   2010-2014                                Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800