Naar de Homepage
Column van de week: (Be)leef je vorige leven(s) (pagina-1).  ©
Iedereen heeft wel een bepaalde associatie met een spannende film of een spannend boek. Het kan zijn dat je jezelf op de een of andere manier helemaal terugherkent in dat verhaal. Alsof je er zelf bij was. Dat kan een film of boek zijn uit een oorlogstijd, of uit de middeleeuwen, of om en nabij de geboorte van Jesus, of uit de tijd van de noormannen/vikingen. Bepaalde fragmenten uit die film of boek laten een diepe indruk bij je achter. Deze fragmenten kunnen een herinnering zijn een van je vorige levens.
Je wordt op dat moment herinnert aan een gebeurtenis uit die tijd. Het heeft een bepaalde indruk op je gemaakt. Vaak gaat het hier ook om onopgeloste zaken. Omdat het destijds niet opgelost is, is het aan je (ziel) blijven knagen. Het is eigenlijk "unfinished business". Het kan zijn dat je destijds een verkeerd besluit hebt genomen, of de liefde van je leven kwijt bent geraakt, of in een (levensbedreigende) situatie bent gekomen en je hebt op dat moment niet juist gereageerd, of je bent een nare onverwachte manier gestorven. Deze zogenaamde herinneringen kunnen soms een diep impact op je huidige leven hebben waardoor je niet lekker in je vel zit maar niet weet hoe dat komt, of je iedere keer in hetzelfde soort ellende terechtkomt, of een bepaalde (onverklaarbare) lichamelijke ziekte krijgt. Het kan je leven behoorlijk op z'n kop zetten en je carriere saboteren, of je relatie, of je gezondheid. Gelukkig is er een mogelijkheid om erachter te komen of een "herinnering" uit een vorig leven een rol speelt in je huidige leven. In een Hypno-/Regressietherapie sessie kun je onder begeleiding van een therapeut "teruggaan in de tijd" (regressie). Er kunnen dan hele mooie inzichten ontstaan over je leven van toen en welke "unfinished business" je toen achtergelaten hebt. Er kunnen in die situatie van toen zelfs "zaken recht gezet worden" zodat je er in je huidige leven geen last mee van hebt. Je komt op deze manier dichter bij jezelf. Je zou zo'n regressie naar een vorig leven best zelf kunnen als je veel ervaring met meditatie & visualisatie hebt,
maar het is toch aan te raden om dit onder begeleiding van een therapeut te doen. Op deze manier kun je door de interventie toch diepere inzichten krijgen en vaak ook "zaken rechtzetten". Dit is iets wat in je eentje vrij moeilijk is.

Mijn workshop "Meditatie & Visualisatie" is erop gericht om (meer) in contact te komen met je "innerlijke rust en wijsheid" en op de principes van een positieve levensstijl. Deze workshop is iedere zaterdagochtend van 08:30-10:30 op OTC-school in het Baroud Center vlakbij Promenade Shoppingcenter. Als je een persoonlijke sessie wil aangaan over dit thema dan kun je contact opnemen voor een afspraak.


Your life is worth living (and so is your past life)
                                                                    (©  Ron Dokter)
                                                                           


$title
 
             Copyright ©   2010-2014                                Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800