Naar de Homepage

Column van de week: De moraal van het Zohan verhaal.  © 
De Zohan is, een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, gespeeld door Adam Sandler. Zohan is zo goed in zijn vak dat hij alles wat hij doet met het grootste gemak doet. Hij werkt solo en vecht met terroristen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Iedereen bewondert hem. Je zou zeggen dit is zijn gave, zijn roeping. Maar is dat zo? Natuurlijk heeft hij hier aanleg voor en ook heel veel getraind. Maar toch is de Zohan niet gelukkig met zijn job. Hij trekt zich steeds meer terug en droomt in stilte van zijn grote passie, haren knippen. Op een gegeven moment hakt hij de knoop door. Hij besluit zijn eigen dood in scène te zetten en vlucht stiekem naar New York. Daar jaagt hij zijn droom achterna. Hij is zo zelfverzekerd dat hij een goede haarstilist is dat hij een sollicitatiegesprek aanvraagt bij Paul Mitchell. Hij wordt daar uitgelachen en krijgt Mitchell niet eens te zien. Daarna probeert hij een job bij verschillende kapsalons te krijgen maar dat wordt ook niks. Eindelijk na lang zoeken mag hij in een kapsalon beginnen als schoonmaker. Iedere dag blijft hij maar vragen of hij een kans krijgt om te knippen, maar helaas. Tot op een dag een kapster ziek is en een klant hem aanwijst om hem te knippen. Op zijn eigen aparte manier weet hij zich in korte tijd neer te zetten als een topkapper. Rijen van mensen op de straat wachten op hun beurt. Op een gegeven moment wil zelfs Paul Mitchell met hem praten maar dat slaat hij af. Wat is nu de moraal van dit verhaal? Als je een droom hebt, een passie voor iets, dan kun je dit ook bereiken.
Als je maar door blijft zetten en je niet door tegenslagen laat weerhouden of door de goedbedoelde (demotiverende) boodschappen van andere mensen. En ook al ben je nog zo goed in wat je nu doet en zeggen mensen dat dit je roeping is, dan wil dat nog niet zeggen dat je ergens anders niet net zo goed in kunt zijn (of zelfs nog beter). Volg je droom, leef je droom en kom uit je comfortzone! Dit is een moment om je leven een compleet andere wending te geven. Het heeft te maken met het nemen van een beslissing.
Een manier om te onderzoeken hoe je nu in het leven staat en hoe je beter je doelen kunt realiseren, is mee te doen aan mijn workshop "Je levensboom". Dit is een goede introductie voor Life design. Je leert daar een stuk van jezelf kennen en ook hoe je je levensdoelen in acties kunt omzetten. De workshop is bijzonder geschikt voor mensen die vanuit hun werk vaak beslissingen moeten nemen en voor mensen die vaak tegen beslissingen "aanhikken". Ook kun je de workshop "Meditatie& Visualisatie" volgen om meer balans en rust in je leven te krijgen.

"Live with passion...."
                               (©  Tony Robbins)
$title
 
             Copyright ©   2010-2014                                Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800