Naar de Homepage
Column van de week: Haal meer uit je leven met visualisatie...  © 
Visualisatie is iets dat we ongemerkt vaak op een dag doen. Als je dagdroomt over iets wat je bereiken wilt, of graag zou willen hebben, dan ben je eigenlijk al aan het visualiseren. Maar het visualiseren zoals ik het bedoel geeft de mogelijkheid om meer uit je leven te halen. Afhankelijk van hoe goed je erin bent zul je een kwantumsprong in je leven kunnen maken. In zeer korte tijd kan je leven zo snel veranderen dat je je niet eens meer voor kunt stellen hoe je daarvoor leefde. Is het dan iets magisch dat visualiseren? Nou aan de ene kant niet en aan de andere kant wel. Aan de ene kant is het eigenlijk gebruik maken van het simpele feit dat onze hersenen het verschil niet zien tussen iets wat je levendig visualiseert en iets wat echt zo is. Als je iets heel levendig visualiseert begint alles in je leven zich vanzelf zodanig te manifesteren dat het ook uitkomt. Onze hersenen weten niet beter dus ze gaan zich zo gedragen. Dit is in feite niet magisch maar een "oorzaak gevolg" kwestie. Een praktisch voorbeeld daarvan is een visionboard, een collage van beelden, tekeningen of foto's die je doelen uitbeelden. Dit kunnen doelen en foto's zijn van: materiële dingen, plaatsen, mensen, werk en je hobby's. Om je doelen te bereiken moet je ze duidelijk voor je zien. Je hersenen werken niet met woorden, maar met beelden. En om je doel te bereiken moet je het voor je zien alsof het al bereikt is. Wat wel magisch is van het visualiseren is dat wij dit als mens allemaal gewoon in ons hebben, geen enkel mens uitgezonderd. Helaas zijn we ons daar vaak nog niet zo bewust van en maken we daar nog veel te weinig gebruik van omdat we teveel in de waan van de dag leven. Nu is het zo dat niet ieder mens er goed in is om beelden voor de geest te halen, dus visueel ingesteld is. Er zijn ook mensen voornamelijk auditief (geluid) ingesteld of kinesthetisch (gevoel). Het gaat er bij visualiseren niet om dat je per se voornamelijk visueel ingesteld moet zijn, het gaat erom dat je in jouw eigen belevingswereld jouw gewenste situatie zo levendig mogelijk maakt. Omdat je soms niet weet hoe je dit proces op gang kunt brengen heb ik een serie persoonlijke visualisaties uitgewerkt. Je kunt een thema uitkiezen dat jou het meeste aanspreekt en ik begeleidt je in de visualisatie. De visualisatie duurt maximaal een half uur en we bespreken je ervaringen nog een half uur daarna. In een uur krijg je een hele andere kijk op je leven en wel zodanig dat dit een compleet andere wending aan je leven kan geven. Dingen komen vanzelf op je pad, het stroomt weer, het loopt weer, je gaat vooruit, je breekt met oude patronen. De visualisaties hebben allemaal een positieve karakter. Je kunt bij mij kiezen uit de volgende visualisaties:
- Je dromen uit laten komen (je leert hoe je dromen waar kunt maken) - Je hogere zelf (leer je ware zelf kennen en ontdek het hogere/spirituele in jou)
- Jouw huis van persoonlijkheidsdelen (leer verschillende kanten van jezelf kennen) - Jij in je relatie (diepere inzichten in hoe je in je relatie staat)
- Het kind in jou (mis je een spark? is alles te serieus voor je? ontdek het kind in jou) - Ruimte die je krijgt of inneemt (hoe ga je om met ruimte? hoe ervaar je het?)
- Hoe ga je om met jouw probleem? (wat is het dat jouw probleem een probleem maakt?) - Waar staan mijn naasten t.o.v. mij? (de afstand tussen mij en mijn naasten)
- "ik heb geluk" visualisatie (je hebt meer geluk dan je denkt) - "en toen was er liefde" visualisatie (de ware betekenis van het woord liefde)
Staat het onderwerp van jouw visualisatie er niet bij? Neem dan even contact met me op dan kan ik deze op maat voor je maken...
Kijk ook even naar de workshops die aangeboden worden om meer van jezelf te ontdekken.

"The power of visualization: Before you know it, you will have it"
                                                                                                    (©  Ron Dokter)
$title
 
             Copyright ©   2010-2014                                Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800