Naar de Homepage
Column van de week: Je "onveilig" voelen in een veilige omgeving...  © 
Het klinkt misschien raar maar je zult verbaasd zijn hoeveel mensen zich "onveilig" voelen in een veilige omgeving. Je zou denken dat je je veilig zou moeten voelen als alle ingrediënten voor een veilige omgeving aanwezig zijn. Je hebt een goede baan, een goed inkomen, een leuk huis, een goede auto, het gaat goed met je kinderen, je hebt een fijne partner die heel veel van je houdt en je accepteert voor wie je bent, maar toch zit er iets in je systeem dat de boel saboteert. Dat doe je niet expres maar dit is een mechanisme uit de kindertijd dat is opgeslagen in je onderbewustzijn. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je onbewust de boel saboteert.

Je bent vaak niet tevreden, je bent gauw moe van het leven, je reageert je af op je partner en vaak ook op je kinderen. Je partner probeert je op te vangen en rust in te bouwen, maar je haalt van alles uit de kast om juist geen rust te krijgen. Dit kan zich op de gekste manieren uiten. Je zou je financiële situatie op scherp kunnen zetten, je zou kunnen gaan gokken of overmatig alcohol drinken, of je vlucht zoeken in andere partners, of je vlucht zoeken in het uitgaan, of extreem gaan afvallen, of juist extreem veel eten. Als je vaak ruzie zoekt met je partner dan houdt die dat wel even vol maar op de lange duur niet meer. Realiseer je wel dat het feit dat je ruzie kunt maken met je partner juist duidt op een veilige omgeving, je voelt je blijkbaar zo op je gemak dat je alles kunt zeggen of schreeuwen. En wordt je heel emotioneel met afwisselende buien van woede en verdriet dan betekent dat ook dat je blijkbaar toch een veilige omgeving hebt waar dit ook kan.

Zoals reeds gezegd dit mechanisme komt hoogstwaarschijnlijk uit de kindertijd, waar je als kind hebt moeten dealen met een voor jou onveilige situatie. Het kan zijn dat je ouders vaak ruzie maakten, of je ouders hadden nooit tijd voor je, of je had toen een onzeker bestaan, of je hebt armoede of honger meegemaakt, of je hebt veel dierbaren verloren in korte tijd. Kortom het kan van alles zijn. Het feit is wel dat je je als kind waarschijnlijk machteloos en hopeloos voelde en voelde dat je geen kant op kon. Het gaat er hier om dat "je innerlijk kind" iets met zijn ervaringen van toen moet doen en recht heeft op een stukje genezing, waardoor hij als volwassene weer goed kan functioneren.

Dit probleem is onder andere op te lossen door een hypno-/regressie therapie sessie, waarin contact gemaakt wordt met "je innerlijk kind" en de ervaringen van toen worden herbeleefd. Je ervaringen van toen worden dan geïntegreerd met je "volwassen deel" en zodoende kan genezing optreden. Dit is een prachtige manier om je bevrijdt te voelen van de problemen waarmee je (onbewust) al jaren mee worstelt. Wil je een persoonlijke sessie over dit onderwerp, dan kun je contact met me opnemen. Kijk ook even naar de workshops en de persoonlijke visualisaties.

Play it safe and feel the safety within yourself.                                                                                                                                                                                                                                                 (©  Ron Dokter)
$title
 
             Copyright ©   2010-2014                                Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800