Naar de Homepage
Column van de week: De vicieuze cirkel in een relatie...   © 
Hoe komt het dat veel relaties stuklopen en alles wat eens zo wonderbaarlijk leek nu alleen maar als verstikkend, benauwend, machteloos of irritant wordt ervaren? Wat is er gebeurt vanaf de eerste verliefdheidsfase tot aan nu? Waar werd je eigenlijk verliefd op? Zijn veel dingen waar je aanvankelijk verliefd op was niet nu ineens irritant? Hoe kan het dat je al die negatieve dingen niet gemerkt hebt toen je verliefd was? Wat trok je aan in die persoon?

Je trekt juist die persoon aan vanwege het feit dat je nog bepaalde issues uit te werken hebt. Dat zijn dan issues uit je kindertijd en die worden prachtig weerspiegeld door je nieuwe vlam. Vice versa is ook het geval, je nieuwe vlam heeft ook issues uit te werken en daar heeft hij/zij jou voor gekozen. Dit gebeurt allemaal onbewust. Als je nog issues met je vader of moeder uit te werken hebt dan kies je een partner die heel erg lijkt op je vader of moeder. En nou dacht je net dat je daar lekker van af was maar nee hoor je komt er niet onderuit.

Als kind had je meestal niet zoveel zeggenschap of durfde je niet bepaalde dingen tegen je ouders te zeggen. Vooral niet als het om je gevoelens gaat. Als je gekwetst bent of ze werden boos op je en dat maakte je diep verdrietig dan kon je je gewoon niet helemaal uiten. Je kon niet zeggen wat jou dwars zat of wat jou pijn deed of wat jij oneerlijk vond. En daarmee heb je die ervaring intern opgeslagen in je onderbewustzijn.

Nu probeert je body, mind & soul altijd de balans te herstellen (homeostase) en dwingt je min of meer om hier iets mee te doen. Vandaar dat er een partner op je levenspad komt die jou daar bij kan helpen.

Omdat jij je daar niet bewust van bent en je partner ook niet kom je in de vicieuze cirkel terecht en lijkt het wel of je niet meer uit je relatieproblemen kunt komen. Hoe hou je dit vol? Voel je je niet machteloos en niet begrepen? Er valt niet met elkaar te communiceren? Er zijn twee manieren om uit deze vicieuze cirkel te stappen:
1. een van de twee (of allebei) besluiten ermee te stoppen.
2. Je gaat aan de slag met je onverwerkte kinddelen zodat je het weer met elkaar kunt vinden.

Als je aan je onverwerkte kinddelen werkt dan heb je daar in ieder geval iets voor jezelf aan, of je partner je nu verlaat of niet. Je hebt dan sowieso ook meer succes in een nieuwe relatie. Het geheim zit in de relatie met jezelf, want mensen kunnen komen en gaan maar de relatie met jezelf blijft. Hoe beter deze relatie is hoe meer succes je kunt hebben in een relatie met iemand anders. Wil je hier een sessie over doen? Neem dan even contact met me op... Je hoeft het echt niet alleen te dragen... Kijk ook eens naar de workshops die aangeboden worden om meer van jezelf te ontdekken.

"A relationship gives you the chance to heal yourself. Use it wisely"
                                                                                        (©  Ron Dokter)
$title
 
             Copyright ©   2010-2014                                Laatst bijgewerkt: 28 mei 2014                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800