Naar de Homepage
Hoe je in (een) relatie(s) staat.
Door het invullen van deze enquêtes sta je bewust/onbewust stil bij de manier waarop je in een relatie staat en en hoe je jezelf daarin ziet. Door deze enquêteformulieren ook door iemand anders over jezelf te laten invullen ontstaat er vaak een ander beeld. Het is interessant te bespreken welke verschillen er zijn. In iedere relatie kunnen problemen ontstaan en vaak heeft iedere partner problemen met bepaalde karaktereigenschappen van de ander. Een bijkomend probleem is dat de partners vaak niet goed met elkaar kunnen communiceren
waardoor het probleem van kwaad tot erger kan worden.

Communicatie tussen partners kan op verschillende punten vastlopen:
    langs elkaar heen praten;
    elkaar niet goed begrijpen/aanvoelen;
    vooroordelen hebben over de ander;
    de boodschap van de ander van te voren al invullen;
    verkeerd omgaan met meningsverschillen;
    onuitgesproken verwachtingen;
    onuitgesproken teleurstellingen;
    confrontaties uit de weg gaan;
    hoe kun je samenzijn zonder jezelf te verliezen;

De essentie van goede communicatie zit hem vooral in het actief luisteren naar elkaar en je proberen te verplaatsen in die ander.
Naast goede communicatie is één van de belangrijkste dingen bij een goede relatie, dat de relatie met jezelf duidelijk voor je is.
Met andere woorden, hoe gaat je met jezelf om? Vul eventueel de enquêteformulieren hieronder in:
Hoe sta ik in een relatie (deel-A) Hoe sta ik in een relatie (deel-A)                                               en                                               Hoe sta ik in een relatie (deel-B) Hoe sta ik in een relatie (deel-B)
$title
 
             Copyright ©   2010-2019                                Laatst bijgewerkt: 24 januari 2019                             Aanbevolen beeldschermresolutie: 1280x800